20/04/2024 12:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ Σ.Ε.Δ.Ε.

02/11/2022
Νέος Σύνδεσμος για την ενίσχυση της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας

Ένας νέος κοινωνικός εταίρος μπαίνει δυναμικά στον κλάδο του διαδικτύου και των ΤΠΕ , Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διαδικτύου Ελλάδος [Σ.Ε.Δ.Ε.] που δημιουργήθηκε τον [Σεπτέμβριο] του 2021, ως απάντηση στην αναγκαιότητα των ψηφιακών πόρων για την παγκόσμια, αλλά και την εθνική μας οικονομία που ανέδειξε η τρέχουσα πανδημία COVID-19.

Σκοπός του Σ.Ε.Δ.Ε. είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων διαδικτύου με όραμα να αναδείξει το διαδίκτυο σε κεντρομόλο δύναμη ενός νέου παραγωγικού προτύπου για τη χώρα.

Στο παγκόσμιο περιβάλλον που το διαδίκτυο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ουραγός στους Δείκτες Ψηφιακής Οικονομίας & Κοινωνίας-DESI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, των ψηφιακών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη των δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας (VHCN) ενώ καταγράφει πολύ χαμηλές ταχύτητες των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των ενσύρματων και ασύρματων συνδρομών.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή, λόγω και της ιδιομορφίας της Ελλάδος, θα πρέπει να δοθεί στη διείσδυση του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις μη- αστικές περιοχές, αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς το 2020 μόλις το 2% των εργαζομένων στην Ελλάδα απασχολήθηκε στον κλάδο των ΤΠΕ, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε.

Η στήριξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας, η εκπαίδευση του ανθρώπινου κεφαλαίου, η ανακοπή του brain drain και η προστασία του καταναλωτή με την θέσπιση κανόνων δεοντολογίας και διαφάνειας των επιχειρήσεων, βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής του Σ.Ε.Δ.Ε.

Με δράσεις που κινούνται στον χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, των διεθνών σχέσεων και κυρίως των θεσμικών προτάσεων ο Σ.Ε.Δ.Ε. φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο αλλά κυρίως χρήσιμο εταίρο στην κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε. Κ. Σπύρος Ανδριόπουλος δήλωσε: “Στόχος μας είναι οι διαδικτυακές υπηρεσίες να αποτελέσουν σημαντική οικονομική προσδιοριστική παράμετρο της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλλουμε καθοριστικά, ωστε να αποκτήσει η Ελλάδα «εξ ορισμού ψηφιακό χαρακτήρα» (digital by default) που είναι και ο εθνικός μας στόχος. Ο Σ.Ε.Δ.Ε. αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων”.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα του Συνδέσμου

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας

Σύνδεσμος Εταιριών Διαδικτύου Ελλάδας

Ενημερωθείτε πρώτοι για νέα του κλάδου και του ΣΕΔΕ

Για περισσότερες πληροφορίες εγραφείτε στην παρακάτω φόρμα